Bewerking van kunststof!

De bewerking van kunststof is onze specialiteit. Wij bewerken alle soorten kunststof naar uw wens. Of het gaat om de bewerking van enkel product of grote serie productie, bij Merrem Kunststoffen bent u aan het juiste adres.

Wij denken graag met u mee in de mogelijkheden voor uw specifieke toepassing. Dankzij ons moderne en uitgebreide machinepark kan vrijwel iedere machinale bewerking probleemloos worden uitgevoerd. U bent verzekerd van een optimale performance op het gebied van kwaliteit en levertermijn door een grote voorraad halffabricaten, de machinale bewerkingsmogelijkheden en kennis van logistieke processen.

Ieder product dat wij maken wordt met de grootste zorg geproduceerd èn gecontroleerd voordat wij deze naar onze klant uitleveren. Wij hebben de beschikking over een geconditioneerde ruimte voorzien van moderne meetapparatuur. Hierdoor kunnen de door u bestelde artikelen uiterst nauwkeurig worden gemeten en gecontroleerd. Of het nu een enkel product betreft of een serie van duizenden stuks, wij zijn de betrouwbare partner waar u op kunt vertrouwen. 

Frezen

Merrem Kunststoffen beschikt over een uiterst modern 3-, 4-, en 5-assig CNC-freesmachine park. Hier worden enkelstuks en kleine series geproduceerd. Ook hebben wij de mogelijkheid tot het produceren van grote series dankzij robottechnologie en geautomatiseerde belading. De opspanning van de CNC freesmachines wordt, afhankelijk van het aantal en het te produceren product, middels standaard of vacuüm klemmen gedaan. Op basis van ontvangen modellen en/of digitale tekeningen frezen wij dagelijks vele complexe geometrieën, met zeer nauwkeurige toleranties. Zo wordt er bijvoorbeeld conventioneel gefreesd tot 900 x 300mm, CNC tot 3000 x 2000mm met pendelprogramma’s en tot 24 gereedschappen. 

Profileren, Boor- en bankwerk

Naast de 3-, 4-, en 5-assige CNC freesmachines waar enkelstuks, kleine of grote series worden geproduceerd, heeft Merrem Kunststoffen de mogelijkheden om kunststof delen te vlakken en te profileren. Het produceren van profielen op iedere gewenste lengte is dankzij onze 4-zijdige profielfrees probleemloos uitvoerbaar!

Draaien

Merrem Kunststoffen heeft een uiterst modern machinepark waarmee wij draaiwerk kunnen verzorgen met de hoogste kwaliteitseisen. Het conventioneel draaien is mogelijk tot een diameter van 600 mm, CNC draaien tot een diameter van 400mm, met aangedreven gereedschap en robot belading. Onze draaibanken zijn voorzien van een magazijnfunctie (loaders) met kunststof stafmateriaal. Dit zorgt ervoor dat onze productie de beste kwaliteit kan leveren voor de beste prijs!

Zagen

Merrem Kunststoffen levert daarnaast platen, blokken, strippen en staven welke door onze zaagafdeling op ieder gewenste maat gezaagd worden. Onze speciaal opgeleide medewerkers kunnen, dankzij multifunctionele lasertechnieken, onze machines zo nauwkeurig instellen dat het zaagverlies tot een minimum beperkt blijft. Deze kennis, in combinatie met onze optimale voorraden, waarborgt snelle, flexibele en voordelige leveringen, vaak binnen 24 uur.

Lijmen

Merrem Kunststoffen heeft de mogelijkheid om kunststoffen te verlijmen. Merrem Kunststoffen verlijmd onder andere PMMA (Acrylaat), PC (Polycarbonaat), PVC (Polyvinylchloride) en PETG (Polyester). Ons lijmwerk is herkenbaar aan de hoge kwaliteit van afwerking. Er wordt bij de verlijming gebruik gemaakt van diverse technologieën, waaronder UV-, en 3K-verlijmingen. Vlakverlijming, verstekverlijming en randverlijming zijn één van onze specialismen. Voor de te verlijmen materialen worden specifiek geselecteerde lijmsoorten gebruikt. Met conventionele lijmen kunnen namelijk ongewenste luchtbellen gecreëerd worden. 

Wanneer de PMMA producten als grotere serie verlijmd worden, dan vindt het droogproces middels UV-licht plaats. Dit zorgt voor optisch zuivere lijmnaden welke voldoende snel drogen zonder bijzondere spanning in het materiaal te brengen. 

Buigen

Bij Merrem Kunststoffen buigen wij vrijwel alle thermoplasten. Middels de juiste methodieken is bijna ieder thermoplast vervormbaar. De keuze voor de juiste methodiek is onder andere afhankelijk van de materiaalsoort, radius en dikte. De middelen die voor het buigen gebruikt worden zijn buigbanken, stralingsbalken en ovens.

Voor producten met een kleinere afmeting worden stralingsbalken toegepast. Het warmte vermogen wordt, afhankelijk van de materiaaldikte, ingesteld. Voor grotere producten worden ovens, eventueel in combinatie met mallen, toegepast. Naast het warm vormen zijn er ook kunststoffen, zoals bijvoorbeeld PC (Polycarbonaat), die koud gezet worden. 

CNC-Draaien.jpg

Boren.jpg

CNC-Frezen.jpg

Foto_cnc.jpg